COL·LABORADORS

Hi ha moltes maneres de viure la Festa Major. La més lògica seria durant els cinc dies de la festa en si, però amb l'ajuda de les xarxes socials podeu viure-la gairebé els 365 dies de l'any. Mirar fotografies antigues, recordar les grans diades històriques, escoltar els grups que vindran a actuar... Però algú ha d'organitzar i penjar tots aquests continguts. Aquesta ha estat la feina de la Foix i el Xavi: dinamitzar les xarxes socials penjant continguts històrics de la Festa i comunicar les novetats de la Festa Major d'enguany.

FOIX HUGUET

Llicenciada en Història per la Universitat de Barcelona. Curs de relacions públiques i publicitat a la UOC. Ha treballat com a tècnica de Cultura del Consell Comarcal de l’Alt Penedès i com a guia del patrimoni. Coautora i editora del llibre La corona de l’àliga.

XAVIER ARANDA

Tècnic informàtic. Estudiant del grau de comunicació. Treballa a l'Associació per a Joves TEB del barri del Raval de Barcelona en temes de xarxes socials, eines 2.0 i noves tecnologies.

www.elteb.org

Foix Huguet i Xavier Aranda

RAY MOLINARI

Com a vilafranquí d’adopció, he viscut la Festa Major sempre de maneres diferents. De ben petit, els records que en tinc són de trencar-me el braç dos anys seguits a l’antiga plaça de l’Exèrcit, segurament després de pujar al cavallets del Quique. Quan la vaig començar a viure tots els dies, va ser quan em van deixar instal·lar a casa dels meus avis al llarg de tota la Festa Major, i així podia sortir amb la colla, que sí que era de Vilafranca, i començar a descobrir que hi havia matinades i que es dormia poc si volies veure-ho tot.

També tinc molt bons records de l’època que posava música i servia copes al desaparegut bar Trànsit, on per Festa Major s’acabaven moltes nits i començaven molts matins. Compaginar la vida nocturna i la dels balls no és sempre fàcil, però ho vaig intentar. Vaig ballar uns anys amb els Serrallonga, vaig fer castells, i amb el temps vaig començar a mirar de manera diferent la Festa Major, amagat darrere la càmera i buscant immortalitzar aquells moments que tots tenim presents, com són la tronada, la mirada del drac entre el fum dels seus coets, els diables perseguint algun nen valent,

Ray Molinari i Fèlix Cortés

la flama que surt dels trabucs quan disparen, instantànies de la resta de balls que sempre donen una estampa divertida en alguna processó, o la sempre espectacular entrada de sant Fèlix. Ara, quan arriben els dies de Festa Major, sé que seran dies de dormir poc, com quan vaig començar a viure-la a casa dels meus avis. Però, per a mi, això és part del programa de la Festa Major.


FÈLIX CORTÉS.

La meva vida gira entorn a tres eixos: la música, el món audiovisual i la lluita constant, a través dels quals intento posar el meu granet de sorra per a la construcció d’un món millor. Tinc trenta-dos anys, sóc guitarrista, realitzador, sempre escric amb bolígrafs verds i tendeixo a no parar quiet. Sempre treballo a l’esquerra de l’esquerra i per una Festa Major de tots i per a tothom. Vaig decidir col·laborar-hi enguany perquè vaig trobar un projecte molt original, atractiu i amb bones persones molt il·lusionades.

Així, doncs, com deia Ovidi Montllor, aquest 29 d’agost serà un dia que durarà anys!

Administradors

El pregoner

L'estampa

Seguici festiu

C