SEGUICI FESTIU Figures, balls i colles de la Festa Major

COLLA JOVE DE VILAFRANCA

Des del 2010

La Colla Jove Xiquets de Vilafranca és una colla castellera de Vilafranca del Penedès fundada l'any 2010. És una de les tres colles de la ciutat, juntament amb els Castellers de Vilafranca (1948) i els Xicots de Vilafranca (1982). El color de la camisa és blau cel.

www.jovedevilafranca.cat


LA MOIXIGANGA

Des del 1713

És un ball processional que acompanya el sant a les processons. Representa escenes de la passió i la mort de Jesucrist, que s'anomenen quadres o misteris. La primera data fiable que confirma la presència d'aquest ball a la Festa Major de Vilafranca és l'any 1713.

www.moixiganga.wordpress.com


LA BANDA

Es coneix amb aquest nom el conjunt de músics d'instruments de vent i percussió que habitualment toca a l'aire lliure i caminant, en commemoracions i esdeveniments festius. La seva funció dins la Festa Major de Vilafranca és actuar a la cercavila del dia 29 d'agost i a les processons dels dies 29, 30 i 31 d'agost, com també a l'anada i sortida d'ofici dels dies 30 i 31 d'agost interpretant marxes, peces de processó i pasdobles.


SANT FÈLIX

Des del 1776

Tanca el seguici el sant per a qui dansen tots: sant Fèlix. El porten a les espatlles aquells que han estat administradors de la festa, fins que entra a la basílica de Santa Maria o a la casa d'un administrador. De mirada subtil i pell fina, amb delicadesa, acompanya els devots i els que no ho són, i la seva imatge es grava a la ment dels que han viscut la festa.


21/24 de 24